Speculaasverkoop voor Sahaya International

Om een idee te krijgen wat een internationale hulporganisatie allemaal doet, kregen de eerste jaren een presentatie over de werking van Sahaya International. Sahaya – “hulp” in het Sanskriet – is een kleine organisatie die werkzaam is in India en Kenya. Ze werkt samen met lokale organisaties en hulpverleners. Sahaya stemt de ontwikkelingshulp af op de lange termijn visies door o.a. het oprichten van scholen (Jawahar Matriculation School in Andimadam), finaciële sponsorprogramma’s voor weeskinderen en HIV/AIDS programma’s. Paul Verlodt, leerkracht wiskunde op het Koninklijk Atheneum, is de ondervoorzitter van Sahaya en vormt zo een tastbare schakel met de hulpverleners.

De leerlingenraad besloot de handen uit de mouwen te steken en de verkoop van speculaas werd , met de hulp van Niki Paelinck, leerkracht aardrijkskunde, opgestart. Leerlingen, ouders en personeel zorgden samen voor een opbrengst van 695 euro. Deze winst gaat integraal naar het Sahaya-project.

Younes Staepels verkocht voor 69.50 euro, Lore Torfs wist voor 87.00 euro aan de man te brengen en Marlies Duytschaever verkocht voor 22.50 euro. Deze leerlingen kregen uit handen van Paul Verlodt, ondervoorzitter van Sahaya International Europe, een filmticket als dank voor hun extra inzet voor het goede doel.