KLAAR VOOR EEN NIEUWE SCHOOL?Inschrijvingen

Leer onze school kennen!

Hoe inschrijven?

De overgang van de vertrouwde basisschool naar het secundair onderwijs is een belangrijk moment in het leven van elk kind. De keuze voor een nieuwe school is een belangrijke beslissing. Natuurlijk kunnen jullie daarbij rekenen op de goede raad van de meester of juf van het zesde leerjaar. Bezoek ook eens de website vanbasisnaarsecundair.be om een goede keuze te maken.

Maar om echt goed te kunnen kiezen, is het belangrijk dat jullie de verschillende secundaire scholen leren kennen, zodat je kan vergelijken en je daarna kan beslissen welke school het beste bij jullie zoon of dochter past.

Leer onze school kennen

Infoavond

De infoavond zal plaatsvinden op 14 februari 2023. We ontvangen ouders die hun kind willen inschrijven in het eerste jaar om 19.00u in de refter van onze school.

We vertellen je hoe wij in onze school werken: we leggen je uit welke vakken je in het eerste jaar kan volgen, je leert de dagelijkse gang van zaken kennen en we stellen voor welke ondersteuning we bieden. We laten ook zien hoe we ervoor zorgen dat onze leerlingen graag naar onze school komen zodat ze optimaal kunnen leren en studeren.

Op deze avond willen wij je een eerste indruk geven van onze schoolcultuur. Je kan kennismaken met de leerkrachten die lesgeven in het eerste jaar en natuurlijk krijg je ruimschoots de kans om vragen te stellen.

Opendeuravond

Op 10 maart 2023 organiseren we onze opendeuravond.

Tijdens deze opendeuravond zie je de school in volle actie. Tussen 18.00u en 21.00u geven onze leerlingen rondleidingen en vertellen je onderweg alles over de lokalen, onze smartboards, onze labo’s, onze sporthal en wat er nog meer te zien is. Onze leerkrachten maken je wegwijs in hun vak en beantwoorden al je vragen. Verschillende vakken kan je al een keertje uitproberen!

Volg onze sociale media om het leven op het GO! Atheneum Ekeren te ontdekken.

Facebook

Instagram

YouTube

Inschrijvingen 1A (eerste jaar)

Je kan je zoon of dochter aanmelden vanaf maandag 27 maart (vanaf 9.30u.) tot en met vrijdag 21 april (tot 17.00u.) via ‘Meld je aan’.

De resultaten van ‘Meld Je Aan’ worden naar de ouders gecommuniceerd op donderdag 11 mei via e-mail en postvak op website.

De inschrijvingen voor leerlingen met een ticket starten vanaf dinsdag 16 mei en lopen tot en met maandag 12 juni. We bellen u op om een afspraak te maken om de inschrijving verder in orde te brengen.

Wie zich na de aanmeldingsperiode toch nog voor onze school zou willen aanmelden, kan dat vanaf maandag 24 april om 9.00u op onze school doen.

Inschrijvingen 2A tot 6A

Indien u uw kind wil aanmelden voor een plek in onze hogere jaren (2e tem 6e jaar), kan u dit vanaf 24 april 2023 doen. Onderstaande knoppen worden op 24 april 2023 om 09:00u actief.

Het moment van aanmelding wordt geregistreerd en bepaalt de volgorde op de wachtlijst.

Begin juli maken we een inschatting van het aantal beschikbare plekken voor elke studierichting en bellen wij u op om u te informeren over of en wanneer u uw zoon of dochter kan inschrijven.