Inschrijvingen

De overgang van de vertrouwde basisschool naar het secundair onderwijs is een belangrijk moment in het leven van elk kind. De keuze voor een nieuwe school is een belangrijke beslissing. Natuurlijk kunnen jullie daarbij rekenen op de goede raad van de meester of juf van het zesde leerjaar. Bezoek ook eens de website vanbasisnaarsecundair.be om een goede keuze te maken.

Maar om echt goed te kunnen kiezen, is het belangrijk dat jullie de verschillende secundaire scholen leren kennen, zodat je kan vergelijken en je daarna kan beslissen welke school het beste bij jullie zoon of dochter past.

Wij stellen onze school graag aan jullie voor tijdens volgende activiteiten:

  • de infoavond (dinsdag 6 februari 2018, om 19u, in de refter van de school);
  • de opendeuravond (vrijdag 23 maart 2018, van 18u tot 21u).

Inschrijvingen

 Onze school neemt geen deel aan het aanmeldingssysteem (MeldJeAan) van de Stad Antwerpen!

Broers en zussen kunnen ingeschreven worden tijdens de voorrangsperiode van maandag 8 januari 2018 tot en met 19 januari 2018.

De inschrijvingen voor het eerste jaar starten op zaterdag 21 april 2018, van 13.00u tot 16.00u.

Om de inschrijving vlot te laten verlopen, vragen we om je kind vooraf te registreren. Deze registratie legt geen volgorde vast en dient enkel om het administratiewerk tijdens de inschrijvingen te verlichten. Je kind registreren kan hier.

Voor alle andere leerjaren starten de inschrijvingen op maandag 16 april 2018. Gelieve ook hiervoor je kind te registreren.

Infoavond

We vertellen je hoe wij in onze school werken: we leggen je uit welke richtingen en vakken je in het eerste jaar kan volgen, je leert de dagelijkse gang van zaken kennen en we stellen voor welke ondersteuning we bieden. We laten ook zien hoe we ervoor zorgen dat onze leerlingen graag naar onze school komen zodat ze optimaal kunnen leren en studeren.

Op deze avond willen wij je een eerste indruk geven van onze schoolcultuur. Je kan kennismaken met de leerkrachten die lesgeven in het eerste jaar en natuurlijk krijg je ruimschoots de kans om vragen te stellen.

Opendeuravond

Tijdens de opendeuravond zie je de school in volle actie. Onze leerlingen geven rondleidingen en vertellen onderweg alles over de lokalen, onze smartboards, het open leercentrum, onze labo’s, onze splinternieuwe sporthal en wat er nog meer te zien is. Onze leerkrachten maken je wegwijs in hun vak en beantwoorden al je vragen. Sommige vakken kan je zelfs al een keertje uitproberen!

Ook op de opendeuravond is er de mogelijkheid om uw kind te registreren