Inschrijvingen

De overgang van de vertrouwde basisschool naar het secundair onderwijs is een belangrijk moment in het leven van elk kind. De keuze voor een nieuwe school is een belangrijke beslissing. Natuurlijk kunnen jullie daarbij rekenen op de goede raad van de meester of juf van het zesde leerjaar. Bezoek ook eens de website vanbasisnaarsecundair.be om een goede keuze te maken.

Maar om echt goed te kunnen kiezen, is het belangrijk dat jullie de verschillende secundaire scholen leren kennen, zodat je kan vergelijken en je daarna kan beslissen welke school het beste bij jullie zoon of dochter past.

Wij stellen onze school graag aan jullie voor tijdens volgende activiteiten:

 • de infoavond (dinsdag 3 maart 2020, 19.00u, in de refter van de school)
 • de opendeuravond (vrijdag 20 maart 2020, 18.00u – 21.00u)

We staan ook op volgende scholenbeurzen:

 • scholenbeurs van Stabroek (woensdag 19 februari 2020, 16.00u – 20.00u, in zaal Moorland)
 • scholenbeurs van Brasschaat (woensdag 4 maart 2020, 17.30u tot 20.00u, in het Kasteel van Brasschaat)

Hoe inschrijven?

De inschrijvingen voor het eerste jaar voor het schooljaar 2020-2021 verlopen net zoals vorig schooljaar via Meld-Je-Aan.

 • De voorrangsperiode voor het aanmelden van broers en zussen en kinderen van personeel van de school, loopt van 10 februari 2020 tot 21 februari 2020.
 • De publicatie van het aantal vrije plaatsen gebeurt op 13 maart 2020.
 • Alle andere nieuwe leerlingen kunnen aanmelden van 16 maart 2020 tot 3 april 2020.
 • Op 6 mei 2020 maakt het LOP de resultaten van de ordening bekend aan de ouders.
 • Leerlingen met een ticket voor onze school kunnen zich tussen 9 mei 2020 en 3 juni 2020 inschrijven.

Breng zeker je kids-ID of je identiteitskaart mee voor je inschrijving.
Als je bent ingeschreven, moet je voor de start van onze zomervakantie ook nog volgende documenten binnenbrengen op school:

 • het eindrapport van het afgelopen schooljaar
 • voor de eerstejaars: het originele getuigschrift lagere school en de BaSo-fiche

Mochten er na de ordening van alle aanmeldingen via Meld-Je-Aan nog vrije plaatsen in onze school over zijn, worden deze op 8 mei 2020 gepubliceerd. De vrije inschrijvingsperiode start op 11 mei 2020.

Inschrijven voor alle andere leerjaren kan vanaf maandag 20 april 2020. U maakt best vooraf telefonisch of via e-mail een afspraak, zodat we voldoende tijd voor u kunnen vrijmaken.  Breng zeker je identiteitskaart, je laatste rapport en het attest dat je in je vorige school behaalde, mee.

Infoavond

We vertellen je hoe wij in onze school werken: we leggen je uit welke richtingen en vakken je in het eerste jaar kan volgen, je leert de dagelijkse gang van zaken kennen en we stellen voor welke ondersteuning we bieden. We laten ook zien hoe we ervoor zorgen dat onze leerlingen graag naar onze school komen zodat ze optimaal kunnen leren en studeren.

Op deze avond willen wij je een eerste indruk geven van onze schoolcultuur. Je kan kennismaken met de leerkrachten die lesgeven in het eerste jaar en natuurlijk krijg je ruimschoots de kans om vragen te stellen.

Opendeuravond

Tijdens de opendeuravond zie je de school in volle actie. Onze leerlingen geven rondleidingen en vertellen onderweg alles over de lokalen, onze smartboards, het open leercentrum, onze labo’s, onze splinternieuwe sporthal en wat er nog meer te zien is. Onze leerkrachten maken je wegwijs in hun vak en beantwoorden al je vragen. Sommige vakken kan je zelfs al een keertje uitproberen!