Inschrijvingen

De overgang van de vertrouwde basisschool naar het secundair onderwijs is een belangrijk moment in het leven van elk kind. De keuze voor een nieuwe school is een belangrijke beslissing. Natuurlijk kunnen jullie daarbij rekenen op de goede raad van de meester of juf van het zesde leerjaar. Bezoek ook eens de website vanbasisnaarsecundair.be om een goede keuze te maken.

Maar om echt goed te kunnen kiezen, is het belangrijk dat jullie de verschillende secundaire scholen leren kennen, zodat je kan vergelijken en je daarna kan beslissen welke school het beste bij jullie zoon of dochter past.

Wij stellen onze school graag aan jullie voor tijdens volgende activiteiten:

  • de infoavond (dinsdag 5 februari 2019, 19.00u, in de refter van de school)
  • de opendeuravond (vrijdag 29 maart 2019, 18.00u – 21.00u)

We staan ook op volgende scholenbeurzen:

  • scholenbeurs van Stabroek (woensdag 6 februari, 16.00u – 20.00u, in zaal Moorland)
  • scholenbeurs van Brasschaat (woensdag 13 maart van 17.30u – 20.00u, in de Ruiterhal)

Hoe inschrijven?

Alle kinderen die willen inschrijven voor het eerste leerjaar A (1A), ook broers en zussen en kinderen van personeel, dienen zich aan te melden via de website Meld je aan.

‘Meld je aan’ is een centraal aanmeldingsregister op initiatief van het lokaal overlegplatform (LOP) secundair onderwijs Antwerpen in samenwerking met de stad Antwerpen. Met het online aanmeldingsregister krijgen ouders gelijke kansen om in te schrijven in de school van keuze.

Op de website https://meldjeaansecundair.antwerpen.be/ worden ouders stap voor stap door de aanmeldingsprocedure geleid.

Alle info over het aanmelden en inschrijven vindt u ook in deze brochure.

Aanmelden en inschrijven broers en zussen

Broers en zussen van huidige leerlingen en kinderen van personeel van de school, krijgen voorrang om zich aan te melden voor 1A.

De voorrangsperiode voor het aanmelden start op woensdag 13 februari 2019 (9.30u) en eindigt op woensdag 27 februari 2019 (17.00u).

U meldt uw zoon/dochter aan via de website Meld je aan.

U zal vanaf maandag 11 maart van het LOP een ticket ontvangen om uw zoon/dochter in te schrijven op onze school.

Daarna volgt een inschrijvingsperiode voor broers en zussen van maandag 18 maart (9.30u) tot en met vrijdag 5 april (17.00u). U komt daarvoor met uw ticket en de identiteitskaart (of kids ID) van uw zoon/dochter naar school om de inschrijving verder in orde te brengen.

Aanmelden en inschrijven andere kinderen voor 1A

Alle andere kinderen aanmelden voor 1A kan vanaf vrijdag 15 maart 2019 (9.30u) t.e.m. vrijdag 5 april 2019 (17.00u).

U meldt uw zoon/dochter aan via de website Meld je aan.

Ten laatste op maandag 6 mei 2019 worden de resultaten van de aanmeldingen bekend gemaakt. De ouders ontvangen het resultaat per e-mail. Wie geen e-mail heeft, ontvangt het resultaat per post.

De bevestiging van ‘Meld je aan’ dat u uw kind in onze school mag inschrijven, volstaat niet om op 2 september te mogen starten. Om helemaal zeker te zijn van zijn/haar plaatsje, moet u uw kind nog effectief in onze school komen inschrijven. Dit kan u doen door tussen vrijdag 10 mei om 8.30u en dinsdag 4 juni om 16.30u met zijn/haar identiteitskaart of Kids-ID naar school te komen. Dit kan zonder afspraak op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30u tot 16.30u en op woensdag van 8.30u tot 13.00u, of op zaterdag 18 mei van 9.00u tot 12.00u. Vooraleer naar hier te komen, is het handig als u thuis dit formulier http://intradesk.antigon.be/inschrijvingen/inFORM11.php al invult. Wij drukken deze informatie vooraf af, zodat u bij de inschrijving alleen nog hoeft te handtekenen.

Als u graag een extra gesprek met de directie of leerlingbegeleiding heeft bij de inschrijving of wanneer u niet tijdens de schooluren of op 18 mei op school raakt, maakt u best een afspraak via 03 541 14 28.

Belangrijk: mocht uw kind en toekenning voor onze school hebben, maar besluiten dat hij/zij alsnog liever in een andere school wil inschrijven, laat ons dit dan aub meteen weten (bij voorkeur via e-mail naar directie@ka-ekeren.be). Op deze manier kunnen we zijn/haar plaatsje doorgeven aan een leerling die nu op de wachtlijst staat.

Andere leerjaren

Kinderen voor alle andere leerjaren kunnen vanaf dinsdag 23 april 2019 ingeschreven worden op onze school.

Dit formulier thuis invullen bespaart heel wat tijd tijdens de inschrijving op school.

Geïnteresseerden voor de infoavond om te starten in het derde (6 mei, 19.00u in refter) of het vijfde jaar (6 mei, 20.00u, in lokaal 123), mogen zich aanmelden via administratie@ka-ekeren.be

Infoavond

We vertellen je hoe wij in onze school werken: we leggen je uit welke richtingen en vakken je in het eerste jaar kan volgen, je leert de dagelijkse gang van zaken kennen en we stellen voor welke ondersteuning we bieden. We laten ook zien hoe we ervoor zorgen dat onze leerlingen graag naar onze school komen zodat ze optimaal kunnen leren en studeren.

Op deze avond willen wij je een eerste indruk geven van onze schoolcultuur. Je kan kennismaken met de leerkrachten die lesgeven in het eerste jaar en natuurlijk krijg je ruimschoots de kans om vragen te stellen.

Wie niet op de infoavond aanwezig kon zijn, of graag de info nog eens herleest, kan hier de presentatie herbekijken.

Opendeuravond

Tijdens de opendeuravond zie je de school in volle actie. Onze leerlingen geven rondleidingen en vertellen onderweg alles over de lokalen, onze smartboards, het open leercentrum, onze labo’s, onze splinternieuwe sporthal en wat er nog meer te zien is. Onze leerkrachten maken je wegwijs in hun vak en beantwoorden al je vragen. Sommige vakken kan je zelfs al een keertje uitproberen!