Inschrijvingen

De overgang van de vertrouwde basisschool naar het secundair onderwijs is een belangrijk moment in het leven van elk kind. De keuze voor een nieuwe school is een belangrijke beslissing. Natuurlijk kunnen jullie daarbij rekenen op de goede raad van de meester of juf van het zesde leerjaar. Bezoek ook eens de website vanbasisnaarsecundair.be om een goede keuze te maken.

Maar om echt goed te kunnen kiezen, is het belangrijk dat jullie de verschillende secundaire scholen leren kennen, zodat je kan vergelijken en je daarna kan beslissen welke school het beste bij jullie zoon of dochter past.

Wij stellen onze school graag aan jullie voor tijdens volgende activiteiten:

  • de infoavond (dinsdag 3 maart 2020, 19.00u, in de refter van de school)
  • de opendeuravond (uitgesteld! vrijdag 20 maart 2020, 18.00u – 21.00u)

We staan ook op volgende scholenbeurzen:

  • scholenbeurs van Stabroek (woensdag 19 februari 2020, 16.00u – 20.00u, in zaal Moorland)
  • scholenbeurs van Brasschaat (woensdag 4 maart 2020, 17.30u tot 20.00u, in het Kasteel van Brasschaat)

Hoe inschrijven?

De inschrijvingen voor het eerste jaar voor het schooljaar 2020-2021 verlopen net zoals vorig schooljaar via Meld-Je-Aan.

  • De voorrangsperiode voor het aanmelden van broers en zussen en kinderen van personeel van de school, loopt van 10 februari 2020 tot 21 februari 2020.
  • De publicatie van het aantal vrije plaatsen gebeurt op 13 maart 2020.
  • Alle andere nieuwe leerlingen kunnen aanmelden van 16 maart 2020 tot 3 april 2020.
  • Op 6 mei 2020 maakt het LOP de resultaten van de ordening bekend aan de ouders.
  • Leerlingen met een ticket voor onze school kunnen zich tussen 9 mei 2020 en 3 juni 2020 inschrijven.

Belangrijke wijziging wegens het opschorten van de fysieke inschrijvingen op school! (maatregel COVID-19)
Voor 1A  is de digitale aanmeldperiode afgelopen. De leerlingen die zich aangemeld hebben en een ticket hebben gekregen, worden nu telefonisch gecontacteerd om zich in te schrijven.
Leerlingen voor 1A  die zich niet aangemeld hebben of die geen ticket gekregen hebben van hun school naar keuze, kunnen zich vanaf maandag 18 mei om 9 uur opnieuw aanmelden  via de website https://meldjeaansecundair.antwerpen.be/. We hebben momenteel geen vrije plaatsen op onze school. Als u zich aanmeldt, komt u automatisch op de wachtlijst.  De aanmeldingen voor onze wachtlijst verlopen in chronologische volgorde. Wie eerst klikt heeft eerst plaats op de wachtlijst. We contacteren u indien uw zoon/dochter kan ingeschreven worden in onze school.

 

Als u een leerling wil inschrijven voor alle andere leerjaren, kan u vanaf 17 augustus 2020 telefonisch contact opnemen met de school.

Infoavond

We vertellen je hoe wij in onze school werken: we leggen je uit welke richtingen en vakken je in het eerste jaar kan volgen, je leert de dagelijkse gang van zaken kennen en we stellen voor welke ondersteuning we bieden. We laten ook zien hoe we ervoor zorgen dat onze leerlingen graag naar onze school komen zodat ze optimaal kunnen leren en studeren.

Op deze avond willen wij je een eerste indruk geven van onze schoolcultuur. Je kan kennismaken met de leerkrachten die lesgeven in het eerste jaar en natuurlijk krijg je ruimschoots de kans om vragen te stellen.

Opendeuravond

Tijdens de opendeuravond zie je de school in volle actie. Onze leerlingen geven rondleidingen en vertellen onderweg alles over de lokalen, onze smartboards, het open leercentrum, onze labo’s, onze splinternieuwe sporthal en wat er nog meer te zien is. Onze leerkrachten maken je wegwijs in hun vak en beantwoorden al je vragen. Sommige vakken kan je zelfs al een keertje uitproberen!