KLAAR VOOR EEN NIEUWE SCHOOL?Inschrijvingen

Leer onze school kennen!

Hoe inschrijven?

De overgang van de vertrouwde basisschool naar het secundair onderwijs is een belangrijk moment in het leven van elk kind. De keuze voor een nieuwe school is een belangrijke beslissing. Natuurlijk kunnen jullie daarbij rekenen op de goede raad van de meester of juf van het zesde leerjaar.

Maar om echt goed te kunnen kiezen, is het belangrijk dat jullie de verschillende secundaire scholen leren kennen, zodat je kan vergelijken en je daarna kan beslissen welke school het beste bij jullie zoon of dochter past.

Wij stellen onze school alvast graag aan jullie voor tijdens twee activiteiten:

  • de infoavond (dinsdag 20 februari 2024 om 19u in de refter van de school)
  • de opendeuravond (vrijdag 8 maart 2024 van 18u tot 21u)

Infoavond

We vertellen je hoe wij in onze school werken: we leggen je uit welke vakken je in het eerste jaar kan volgen, je leert de dagelijkse gang van zaken kennen en we stellen voor welke ondersteuning en extra uitdaging we bieden. We vertellen je alles over ons modulesysteem, de manier waarop we met Chromebooks werken en laten ook zien hoe we ervoor zorgen dat onze leerlingen graag naar onze school komen zodat ze optimaal kunnen leren en studeren.

Op deze avond willen wij je een eerste indruk geven van onze school. Je kan kennismaken met de leerkrachten die lesgeven in het eerste jaar en natuurlijk krijg je ruimschoots de kans om vragen te stellen.

Opendeuravond

Tijdens de opendeuravond zie je de school in volle actie. Onze leerlingen geven rondleidingen en vertellen onderweg alles over de lokalen, de verschillende vakken, onze projecten en uitstappen, onze labo’s en wat er nog meer te zien is. Onze leerkrachten maken je wegwijs in hun vak en beantwoorden al je vragen. Sommige vakken kan je zelfs al een keertje uitproberen!

Volg onze sociale media om het leven op het GO! Atheneum Ekeren te ontdekken.

Facebook

Instagram

YouTube

Inschrijvingen 

De inschrijvingen voor nieuwe leerlingen in het eerste jaar verlopen via Meld-Je-Aan, het centrale aanmeldsysteem van de Stad Antwerpen. Aanmelden kan van 25 maart 2024 om 9.30u tot vrijdag 19 april om 17.00u.

Alle nieuwe leerlingen melden in dezelfde periode aan, ook leerlingen die voorrang hebben bij inschrijving (broers en zussen en kinderen van personeel).