Werken sporthal

Volg hier het verloop van de werken.

Herlees hier het verloop van de werken aan onze sporthal.

Maquette

Ze komt er dan eindelijk aan, de nieuwe sporthal. In februari/maart zal de eerste spade in de grond gaan. Voor wie al een idee wil hebben hoe de sporthal er zal gaan uitzien, is er een maquette gemaakt. De maquette was te bezichtigen op de Edubuild-beurs in Gent. Hieronder alvast enkele foto’s van de maquette.

Start werken

Eind februari zijn de werken aan de nieuwe sporthal gestart. De aannemers zijn er direct stevig ingevlogen. Er zal op deze pagina regelmatig bericht worden hoe de werken vorderen.

(1-03-2012)

Funderingen

Intussen liggen de funderingen er en worden de eerste muurtjes gebouwd.

(18-04-2012)

Palen

De eerste palen staan in de grond. We beginnen stilaan de vorm van de sporthal te zien.

(23-04-2012)

Levering spanten

Op 24 april 2012 werd de hele straat afgezet, zodat de overkoepelende draagbalken konden geleverd worden. Een klus die heel wat precisiewerk vroeg.

(24-04-2012)

Geraamte

Het betonnen geraamte van de sporthal staat overeind en de houten spanten liggen erop.

(3-05-2012)

Dak en vloer

De werken aan het dak van de sprothal vorderen en ook de vloer wordt nu gelegd. De kleedkamers zijn intussen wind- en waterdicht.

(7-06-2012)

Koepel

Intussen ligt er al een koepel op het dak en ook aan de binnenkant begint het op een sporthal te lijken.

sporthal_koepel

Chape en bezetting

Nadat de werken een tijdje hebben stilgelegen, is men weer volop in de weer om de sporthal af te werken. De vloer is intussen gechapt en de muren van de kleedkamers bezet. De voorbereiding voor de ramen worden ook gemaakt.

Afwerking binnenkant

De afwerking van de binnenkant van de sporthal zit ook in de laatste fase. De douches zijn geïnstalleerd, de inkomdeuren zijn geplaatst en de eerste sportmaterialen werden opgehangen. De vloer van de sporthal ziet er nu uit als een ijspiste. Hierop moet nog een definiteve laag komen.

Aankleding buitenkant en terreinen rondom de sporthal

Grote delen van de sporthal zijn volledig aangekleed. Zo is de achterkant van de sporthal al volledig bekleed met houten panelen. Ook werd er een berm rondom de sporthal gelegd. Dit werd gedaan om de sporthal zo goed mogelijk te integreren in het achterliggende natuurgebied ‘de Oude Landen’.

Afwerking

De nieuwe sporthal wordt stilaan afgewerkt. Nog voor het einde van het schooljaar wordt ze opgeleverd. De buitenkant is zo goed als volledig afgewerkt en de lijnen staan al op de vloer.  Er wordt nu nog volop aan de elektriciteit en de afwerking van de kleedruimtes gewerkt.

Klaar voor gebruik

We zijn zeer blij dat we op 2-09-2013 de lessen LO kunnen starten in de nieuwe sporthal. De sporthal is helemaal klaar voor gebruik.