SVS – activiteiten

Wat is SVS? Deze afkorting staat voor “ Stichting Vlaamse Schoolsport”. Met andere woorden: een overkoepelend orgaan dat o.a. sportwedstrijden voor de scholen organiseert.

Ook dit jaar hebben we met onze school ( zowel MS als KA) aan verschillende activiteiten deelgenomen. Zo werd er door leerlingen van MS en KA  met de mountainbike gecrost in Genk en deelgenomen aan atletiekwedstrijden onder de vakkundige leiding van de heer Henderieckx.

Met Dhr. Bemindt werd er deelgenomen aan de “Antwerp 10 Miles”.

Wat competities betreft hebben we dit jaar deelgenomen aan veldvoetbal en zaalvoetbal en dit onder de leiding van Dhr. Bemindt en Dhr. Meyvis.

In het veldvoetbal is de ploeg van MS er ook dit jaar weer in geslaagd om de vierde ronde te bereiken. Op een klein minuutje na stonden we ook in de halve finale. Een laat tegendoelpunt deed onze droom uiteen spatten. Geen verbetering van vorig schooljaar dus maar wel een evenaring met een, op papier toch, kwalitatief iets mindere ploeg. Toch een dikke proficiat aan alle spelers/leerlingen die op woensdagnamiddag hun vrije tijd opgeofferd hebben.

Ik ga geen namen vermelden maar op onderstaande foto  kan je wel zien wie er allemaal bij was.

In het zaalvoetbal hebben de miniemen forfait moeten geven. GWP’S, veldvoetbalwedstrijden, toneelvoorbereiding en schooltaken zorgden ervoor dat we aan onvoldoende spelers kwamen.

De kadetten (vooral vierdejaars) hebben 2 ronden meegedraaid net zoals de scholieren (vijfde en zesde jaars).

Proficiat aan alle deelnemers. Hopelijk kunnen we ook volgend schooljaar met even veel enthousiasme deelnemen aan de verschillende SVS – activiteiten.

M. Meyvis, leraar LO