Ski- en snowboardvakantie

Stilaan een traditie. Voor de vierde maal al krijgen we een bus vol om tijdens de krokusvakantie te gaan skiën en snowboarden. Dit jaar was de bestemming Pinzolo Italië. Net zoals vorig schooljaar. Wel met dit kleine verschil: alweer een ander hotel. Met een beetje schrik toch vastgelegd. Wat zou dat andere hotel voor ons brengen? Om eerlijk te zijn: Hotel Orso Grigio heeft ons alleen maar bevestigd wat de mensen van Axion ons verteld hebben:

Een prima hotel met een eigenaar die zo hard zijn best doet om aan al je wensen tegemoet te komen.

Na een voorspoedig verlopen reis konden we bij hen een lekker ontbijt nuttigen. Kamers verdelen, een beetje opfrissen en skikleding aantrekken waren de volgende punten op de agenda. Groepen verdelen en meteen ski – en snowboardles aanvatten. Voor de beginners een eerste kennismaking met die vervelende latten of plank. Voor alle anderen: even terug op niveau komen om er de volgende dagen keihard tegen aan te gaan. Na de eerste dag hebben we geen negatieve opmerkingen gehoord. Gelukkig voor de beginnelingen viel het allemaal reuze mee. Dit smaakt naar nog.

Alle dagen verliepen zo een beetje gelijk: s’morgens tijdig op om ons ontbijt te nuttigen, tanden poetsen, skikleding aan trekken, bus op voor een kort ritje naar de piste, les volgen of vrij oefenen…..en s’avonds moe maar voldaan een verkwikkende douche nemen en aanschuiven voor het avondmaal. Op woensdag was er zelfs een “diner by candlelight”. Vooral de begeleiders vonden het “ vijfgangenmenu” lekker. Voor sommige leerlingen was het misschien iets te veel of lusten ze het niet???

En oh ja, buiten s’ avonds  eten deden we uiteraard ook nog wat anders. Onder de kundige leiding van Mevr. Van Hyfte, Mevr. Van Steen ( en Bart) en Dhr. Van Aerschot werd er een leuke avondwandeling gehouden. Om nog maar te zwijgen van “Casino”, quiz en Pinzolo zingt. Diploma-uitreiking gekoppeld aan een leuke “fuif” als afsluiter.

Aan mooie liedjes komt spijtig genoeg snel een einde. De week was voorbij vooraleer we het beseften. Inpakken, kamers ontruimen, bus laden….het hoort er allemaal bij.

Spijtig van die laatste sneeuwdag. We kwamen wel voor sneeuw, maar een ganse dag pakken over je heen krijgen…..doet ook de ferventste skiër en boarder voortijdig stoppen. Tenzij Paenen je naam is. Kunnen we nog één keer mijnheer? Natuurlijk Jordi. Buiten een 50-tal kleine sneeuwduiken is hij toch nog veilig beneden geraakt.

Alweer een fantastische vakantie die veel te snel voorbij was. Iedereen moe en tevreden naar huis. Op naar volgend schooljaar.

Toch wil ik eindigen met al de leerlingen en de begeleiders hartelijk te danken voor hun prima inzet, hun positieve ingesteldheid en vooral hun zeer positief “groepsgevoel”.

M. Meyvis, leraar LO