Project internationalisering

KA Ekeren – Fossombroni Arezzo

Onze school is gestart met een Comenius Project Internationalisering met de Vittorio Fossombroni-school uit Arezzo, Italië

Op deze facebookpagina en deze blog zal iedereen het project kunnen volgen.

 

CinemìCinemà

Tijdens de doortocht van de Italianen in België werd er veel gefilmd in kader van het filmfestival CinemìCinemà van Arezzo. Een voorsmaakje van het filmpje kan je hier bekijken.

 

La Grande Bouffe – een week met de Italianen in Antwerpen

Vanaf 21-01-2013 was het zover. Onze school baadde twee weken in een Italiaanse sfeer. Hieronder lees je het volledig verslag. Alle foto’s vind je in dit album.

Dag 1 (21-01-2013)

Gisteren zijn de leerlingen uit Arezzo, Italië aangekomen in Ekeren. Zij werden met een rondleiding en een etentje verwelkomd door de directie en leerkrachten van onze school. Ook de districtsvoorzitter en enkele districtsschepenen van Ekeren waren erbij om het project officieel te starten. Nadien werden de Italiaanse leerlingen opgehaald door hun gastgezinnen. We wensen hen een prettig verblijf.

Dag 2 (22-01-2013)

Vandaag kregen onze eerstejaars Italiaanse les van de Italiaanse leerkrachten. Ze leerden basiszinnetjes om contact te kunnen leggen met de Italiaanse leerlingen.

De Italiaanse leerlingen kregen samen met klas 2L een culinaire rondleiding door Antwerpen.

Dag 3 (23-01-2013)

Woensdag volgden de Italiaanse leerlingen enkele lessen op school. Het eerste lesuur kregen ze Frans van mevr. Lesneuck, daarna volgden ze MO, wetenschappen, e.a.

In de namiddag gingen de leerlingen naar de Zoo en het Centraal Station.

De voorstelling van de Italiaanse leerlingen werd ook afgewerkt.

 

Dag 4 (24-01-2013)

Op deze koude ochtend bezocht de groep Italianen samen met een klas uit het tweede jaar Brugge. Het thema voor de rondleiding in Brugge was: chocolade. De groep bezocht o.a. het chocolademuseum en wandelde door de Brugse straten langs enkele chocoladewinkels.

 

Dag 5 (25-01-2013)

Vrijdagochtend bezochten de Italianen enkele oude en nieuwe Antwerpse monumenten zoals de Bourla en het MAS. In de namiddag stond er ‘Comedia Dell’Arte’ op het programma. De leerlingen kregen les over lichaamstaal en het gebruik van maskers. ’s Avonds kon iedereen zich uitleven op een fuif georganiseerd door de vierdejaars.

 

Dag 6 (26-01-2013)

Zaterdagochtend hebben de Italiaanse leerlingen samen met de leerlingen bij wie ze logeerden gekookt. Er werd onder begeleiding van enkele leerkrachten heerlijke vol-au-vent  en pannenkoeken gemaakt.

 

Dag 8 (28-01-2013)

Maandagvoormidag werd het dansje aangeleerd op het rapnummer ‘Fritkot’ van de Antwerpse groep Halve Neuro. In de namiddag zijn de Italiaanse leerlingen gaan proeven van onze beroemde frieten. Er werden ook hier nog enkele beelden opgenomen door de Italiaanse filmmakers.

 

Dag 9 (29-01-2013)

Vandaag zijn de leerlingen van 1A samen met de Italiaanse leerlingen gaan filmen aan het MAS. Mirco (een van de Italiaanse begeleiders) is professioneel producer en regisseur. Het was fijn om iemand die de knepen van het vak kent, bij de groep te hebben. De film zal enkele nagespeelde scènes uit “Zot van A” bevatten. Uiteindelijk wordt het een stille zwart-witfilm.

(lees het krantenartikel door erop te klikken)

 

Dag 10 (30-01-2013)

In de voormiddag schreven de Italiaanse leerlingen verslagjes van hun verblijf hier. Je kan ze herlezen op de blog. In de namiddag mochten ze vrij Antwerpen bezoeken.

 

Dag 11 (31-01-2013)

De Italianen konden uiteraard niet vertrekken voor ze onze hoofdstad Brussel hadden bezocht. Er werd ook een bezoekje aan Technopolis aan gekoppeld. ’s Avonds stond er een afscheidsetentje op het programma.

 

Dag 12 (1-02-2013)

Na een kort bezoekje aan het districshuis van Ekeren is het tijd om onze gasten vaarwel te zeggen. Voor sommigen blijkt het afscheid zwaar. Anderen zijn dan weer blij dat ze naar hun thuis gaan. Er zal in ieder geval nog veel over en weer worden geschreven en geskypet.