Prachtige resultaten op de wetenschappen-olympiades

Maar liefst 4 finalisten, waaronder 1 gouden medaillewinnaar.

Omwille van corona-maatregelen werd dit jaar een online proclamatie van de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen of VONW georganiseerd. Onze school leverde dit jaar 4 finalisten af, waaronder één gouden medaillewinnaar. Daarmee doet onze school haar titel alle eer aan. Proficiat, allemaal!

JON

De Junior Olympiade Natuurwetenschappen of JON is een wedstrijd waarin leerlingen, van de tweede graad secundair onderwijs, theoretische vragen en praktische oefeningen over biologie, chemie, fysica en geografie beantwoorden. De proclamatie van de JON kan je hier herbekijken.

Arne Van Moere (4Wwb) behaalde een gouden medaille!!! In de online finale moest hij het opnemen tegen 193 andere Vlaamse leerlingen. Hij loste de biologie, chemie, fysica en aardrijkskunde vragen zo goed op dat hij bij de eerste 5 eindigde en een gouden medaille verdiende! 
Dit is een ongelooflijke en uitzonderlijke prestatie waar we enorm trots op zijn en waarvoor we hem heel hard willen feliciteren! 

Ook Kasper Tange (4Wwb) mocht deelnemen aan de finale. Jammer genoeg behaalde hij een fractie van een percentage tekort om ook in de medailles te vallen.

VCO

De Vlaamse Chemie Olympiade of VCO is een wedstrijd waarin leerlingen, van de derde graad secundair onderwijs, theoretische vragen en praktische oefeningen over chemie beantwoorden. De proclamatie van de VCO kan je hier herbekijken.

Louis Stuyck (6WeWi) heeft KA Ekeren op de chemie-kaart gezet. Hij behaalde na 2 voorrondes de finale van de Vlaamse chemie olympiade. Hierin nam hij het op 25 april online op tegen 12 andere deelnemers. Tot de beste 13 van Vlaanderen horen is al ontzettend knap, maar gisteren tijdens de online proclamatie werd dan ook nog eens bekend dat hij zelfs een 5de plaats behaalde.

Tijdens de online proclamatie werden beelden getoond van hoe die vele leerlingen thuis de finale aflegden en ook Louis is hierin terug te vinden.

VBO

De Vlaamse Biologie Olympiade of VBO is een wedstrijd waarin leerlingen, van de derde graad secundair onderwijs, theoretische vragen en praktische oefeningen over biologie beantwoorden. De proclamatie van de VBO kan je hier herbekijken.

Tomas Verbist (5WeWi) behaalde een hele knappe 10de plaats in de finale van de biologie olympiade! 
Op 25 april nam Tomas deel aan de online finale. Als 5de-jaars nam hij het op tegen 16 andere deelnemers die meestal een jaartje hoger zitten dan hij. Tomas moest dus veel leerstof zelfstandig verwerken, maar hij slaagde daar dus zeer goed in en behaalde een zeer mooie 10de plaats!

EUSO

Stef Husken (5 EWi) eindigde in oktober als tweede tijdens de voorronde van de EUSO (European Union Science Olympiad). Daardoor mag hij samen met 2 andere Vlamingen en 3 Walen België vertegenwoordigen in de internationale EUSO-wedstrijd waarin 24 landen om de titel strijden. Deze internationale olympiade week ging dit jaar doorgaan tijdens de maand april/mei, maar moest jammer genoeg verzet worden naar september. 
Volgend schooljaar volgen we Stef zijn prestaties dus verder op!