Mundio Brasschaat

In februari 2011 bezochten alle leerlingen van de middenschool de “wereldmarkt” ( vzw Mundio) in de Brasschaatse Ruiterhal. Het thema was “water”. Het evenement bestond enerzijds uit een filmvoorstelling en anderzijds uit een opdrachtenspel op de wereldmarkt zelf.

Als voorbereiding op dit bezoek namen alle leerlingen ook deel aan een zgn. “webquest” – een interactieve zoektocht op het internet waarbij ze in de huid kropen van een kind uit het zuiden. Hierbij moesten ze nadenken over de redenen waarom kinderen niet overal dezelfde rechten hebben, welke invloed dat heeft op hun leven, en wat zij kunnen doen om te leven zoals ze het zich voorstellen in hun dromen.

En na het opdrachtenspel en de webquest viel klas 2MoWeB van onze school zelfs in de prijzen. Zij mochten als beloning in het auditorium van de Ruiterhal de “Grote Low Impact Man Show” van Steven Vromman bijwonen. Hij is bekend geworden door zijn experiment om te gaan leven met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. In een boeiende eco-show met veel humor, sprekende beelden, confronterende cijfers en interactieve momenten met het publiek brengt hij de grote wereldproblemen en oplossingen dichterbij.