Mountainbiketocht

Op woensdag 16 november 2011 trokken we met 12 leerlingen naar Genk om daar deel te nemen aan de MTB-trophy in Genk. Nadat iedereen zijn helm en fiets was gaan halen, vertrokken we naar de start. Daar waren we maar juist op tijd, want we moesten al direct gaan beginnen.

En toen hoorden we: “Start!” Iedereen sprong op zijn fiets en begon al direct aan de gevaarlijke paadjes op en af te rijden. Zelf had ik in het begin niet echt door hoe je moest schakelen, het ‘niet-van-mijn-trappers-vliegen’ was ook best moeilijk, maar na een halve toer vloog ik er helemaal in. Toen begonnen de heuveltjes. Ze werden maar steiler en steiler. Er was ook enorm veel modder en je moest oppassen dat je er niet inviel.

We hebben in totaal 6 medailles verdiend. We kregen nog allemaal een drinkbus van mr. Henderieckx en toen vertrokken we naar de ‘Chinese Muur’, waar we de echte kneepjes van het vak leerden.

De ‘Chinese Muur’ is een pad door het bos met heel veel gevaarlijke wortels, modderplekken en steile heuvels. Met de afdalingen van sommige heuvels hielp meneer ons. Zo heeft hij Laura geholpen om niet tegen een boom te rijden, maar zelf heeft hij er een pijntje aan zijn been aan over gehouden.

We hadden ook een klein technisch probleempje. We moesten onze fietsen aan de kant leggen zodat we konden zien hoe we een afdaling zoals echte professionals konden nemen. Anneleen had haar fiets op die van mij gelegd. Gevolg: Mijn trapper zat vast tussen het voorwiel van Anneleen. Na veel gefriemel konden we uiteindelijk toch nog de afdaling nemen (met behulp van mr. Henderieckx).

De dag was veel te snel voorbijgevlogen. Dankjewel mr. Henderieckx voor de super-mega-leuke dag.

Amber Driesen, 2D