Meet the boss

“Als de mobiliteit niet groener wordt, dan zal ze onze planeet wurgen”

Met deze stelling daagde Lanxyss, een groot chemisch bedrijf uit Antwerpen, onze leerlingen uit. 4 scholen namen het via een presentatie en een debat tegen elkaar op. Een enthousiaste Frank Deboosere leidde dit alles in goede banen.

Uiteraard was dit een uitdaging die onze leerlingen uit 6LWI en 6WEWI niet aan zich voorbij konden laten gaan. Goed voorbereid en met de nodige zenuwen, vertrokken zij om 10.30 met de bus richting Kallo. En om bovenstaande stelling meteen te onderstrepen, reden ze zichzelf vast in een file.

Maar niet getreurd, iedereen arriveerde uiteindelijk toch nog mooi op tijd. De boss himself, Ignace Hooftman, nam het woord en stelde zichzelf en zijn bedrijf voor: glasvezel, rubber, autobanden, plastic…een gevarieerd bedrijf op zoek naar ecologische oplossingen.

En toen was het moment daar, KA Ekeren, mocht als tweede zijn kleuren (in dit geval een geel t-shirt) verdedigen. Een schitterende presentatie met als titel ‘Laat de zon schijnen over een intermodaal en hoogtechnologisch verkeersmodel’. Vol enthousiasme beantwoordden ze het spervuur aan kritische vragen en promootten ze het openbaar vervoer, windenergie en de elektrische wagen. Wat volgde was een boeiende discussie tussen de verschillende scholen.

KA Ekeren greep net naast de eerste plaats, maar de leerlingen kunnen toch terug kijken op een zeer leerrijke en boeiende dag.

Essenscia is zeker geslaagd in zijn opzet en KA Ekeren bereidt zich volgend jaar graag voor op een nieuwe ‘meet the boss’.