Een titel rijker!

Dankzij verschillende medaillewinnaars mogen we ons voor drie jaar ‘OlympiadeSchool Wetenschappen’ noemen.

Medaillewinnaars

Elk schooljaar organiseert de KU Leuven de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen.

De Junior Olympiade Natuurwetenschappen of JON is een wedstrijd waarin leerlingen, van de tweede graad secundair onderwijs, theoretische vragen en praktische oefeningen over biologie, chemie, fysica en geografie beantwoorden.

Voor de tweede ronde worden de 195 beste leerlingen geselecteerd. Vijf leerlingen van onze school mochten aan de tweede ronde deelnemen.

Van de deelnemers aan de tweede ronde, krijgen de 30 beste leerlingen een medaille. Stef Husken (4Lw) en Martin Van Troyen (4Ww) mogen zich tot die 30 rekenen.

Proficiat Stef en Martin! Uiteraard verdienen Maxim Klimov (4Lw), Tibo Pauwels (4Lw) en Tomas Verbist (4Ww) ook een proficiat voor hun selectie voor de tweede ronde.

‘OlympiadeSchool Wetenschappen’

Onze school doet al verschillende jaren mee aan de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen. Omdat we de laatste jaren verschillende medaillewinnaars onder onze leerlingen mogen rekenen, krijgen we voor de periode 2019-2021 de titel ‘OlympiadeSchool Wetenschappen‘. Een titel waar we fier over mogen zijn. Nogmaals proficiat aan alle deelnemers aan de Olympiades én aan de leerkrachten natuurwetenschappen.